logo

Johan Jonker Saxofoons

Resaxing

Op deze site blog ik over mijn saxofoon revisie projecten en vooral over mijn "recyling" projecten (resaxing). Doel daarvan is afgeschreven instrumenten te redden van de sloop en ondertussen van alles te ontdekken en te leren over het restaureren van saxofoons. Op mijn andere site schrijf ik over basklarinetten. Het gebruik van alles wat ik hier schrijf is voor eigen risico ;-).
Ik doe heel beperkt reparaties voor anderen. In 2019 staat dat op een enorm laag pitje.

Bezoekers

1.png3.png0.png0.png2.png4.png
Vandaag227
Deze week614
Deze maand4982
Totaal130024

2019-05-22

Projecten

Mijlpalen in de saxofoon evolutie

Een saxofoon is redelijk goed te dateren door beoordeling van het ontwerp en met name de evolutionaire stappen die het model al is gepasseerd. In dit artikel verzamel en dateer ik de belangrijkste stappen.

Lees meer: Mijlpalen in de saxofoon evolutie

Conn Chu Berry Sopraan 003Conn deel 1: de Chu Berry Sopraan

 

Deze Sopraan heeft in plaats van een revisie een restauratie nodig. Het is een juweel van een sax. Het kan iets prachtigs worden, maar het is plat gezegd wel een uitdaging. Er is geknutseld aan deze sax en de reden wordt misschien nog duidelijk.

 

Lees meer: Conn Sopraan deel 1: De Chu Berry Sopraan

Saxofoon revisie: Polsters verwijderen

 Dit is onderdeel van het sax revisie handboek. Dat is een levend leerboek. Wat ik al doende leer en afleer probeer ik hier vast te leggen. Het mijn eigen geheugensteun en anderen mogen dit voor eigen risico gebruiken.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.